Projekt placu zabaw powstał w oparciu o wytyczne rządowego programu „Radosna Szkoła”. Zostały zaproponowane dwie koncepcje na podstawie, których powstał projekt końcowy. Plac zabaw docelowo zaprojektowany został dla dzieci w przedziale wiekowym od 3 do 12 lat. 

Kolorystyka projektu wynika z wymogów programu „Radosna Szkoła”. Układ nawierzchni i zieleni podyktowany jest układem budynków otaczających plac z każdej srtrony. Projektowany plac otoczony został nawierzchnią z kostki betonowej w kolorze niebiesko-pomarańczowym, tak aby stanowić estetyczne połączenie i wyknczenie nawierzchni syntetycznej w centralnej części. W ostatecznej wersji projektu prócz częsci z urzadzeniami do gier i zabaw zaprojektowana zostaała dość duża przestrzeń otwarta pokryta trawnikiem z rolki w otoczeniu żywopłotów z pęcherznicy w dwóch kolorach i niewysokimi drzewami o kulistych koronach.

Przedmiot zamówienia:

– inwentaryzacja istniejącej szaty roślinnej

– projekt koncepcyjny oraz wykonawczy placu zabaw

– wizualizacje

Projekt realizowany przy współpracy z Biurem projektowym Landmark.